TOPSTUCWERK.NL 

''Uw best beoordeelde stukadoorsbedrijf van Nederland!''


 

BTW hoe zit het nu eigenlijk?


 

stukadoor tarief btw laag

Goed nieuws: bewoners van huizen ouder dan 2 jaar mogen rekenen op een laag BTW-tarief voor schilders- en stukadoorsonderhoud. Deze regel geldt in ieder geval tot 2021.

Het experiment met een lagere BTW van 6 % loopt sinds 1 januari 2009. De effecten op de werkgelegenheid bleken dermate positief dat de regering, de Tweede Kamer en de Europese ministers hebben besloten tot verlenging van het experiment. De verlenging betekent dat woningeigenaren, maar ook bewoners van huurwoningen, studentenflats, bejaardentehuizen en verpleeg- en verzorgingsinstellingen, kunnen profiteren van het lage BTW-tarief van 6% in plaats van 21%.Het lage BTW-tarief geldt zowel voor de binnenkant als de buitenkant van uw huur- of koophuis.

Heeft u een huis van 2 jaar of ouder? Dan kan deze maatregel aanzienlijk voordeel opleveren. Voor woningen jonger dan 2 jaar en voor gebouwen met een andere bestemming dan die van woning geldt dit lagere tarief dus niet en blijft het 21 % Btw.

Hoe bereken ik de leeftijd van mijn huis?

Voor de berekening van de ouderdom van de woning is de begindatum van het bouwjaar van de woning bepalend. Is een pand niet vanaf het begin als woning in gebruik geweest, dan geldt het tijdstip van eerste bewoning. In alle gevallen dient de opdrachtgever een ouderdomsverklaring te ondertekenen. Deze verklaring moet bewijzen dat de woning 2 jaar of ouder is.
U kunt ook kijken op www.kadaster.nl voor het opvragen van uw gegevens omtrent de woning.

Klik hier voor de uitgebreide uitleg over de 6% Regeling op de site van de belastingdienst :  

BTW Regeling Stukadoor Belastingdienst

BTW Tarief,Stukadoor BTW,6%,Spackspuit tarief,Stucadoor BTW,Verbouw BTW,BTW Regeling


E-mailen
Bellen
Instagram